matias holenderski / chleb dyniowy na zakwasie / chutney z czerwonej cebuli / żurawina /migdały / mus z antonówki / rzepa arbuzowa | 55PLN |
węgorz wędzony / burak / mus chrzanowy / owoc czarnego bzu / ogórek kompresowany / jajko przepiórcze / mus z antonówki | 59PLN |
sałaty / krewetki / grapefruit / jajko przepiórcze / pomidor cherry / czerwona cebula / dressing balsamiczny z czerwonych pomarańczy | 89PLN |
kalmary panierowane / sos aioli | 55PLN |
tatar z małży św. Jakuba / pomarańcza / shiso / mandarynka / rzodkiewka / ogórek kompresowany / espuma wasabi | 89PLN |
zapiekane małże św. Jakuba / pikantny sos / wakame / pomidor cherry | 95PLN |
ceviche trio / przegrzebek / langustynka / okoń morski / leche de tigre / marakuja / młody kokos / mus z buraka / kumkwat | 99PLN |
tatar z polędwicy wołowej / pikle / brioche / szpik kostny / emulsja z żółtka / pralina parmezanowa | 69PLN |
foie gras / brioche / cognac / karmelizowana cebula / figa / pistacja | 99PLN |
noga king kraba na ciepło / masło klarowane / cytryna | 350PLN |
krem z homara / suszony kawior z białego jesiotra | 99PLN |
zupa orientalna / owoce morza / mleko kokosowe | 89PLN |
żurek rybny / wędzony węgorz / pancetta / chrzan / śmietana | 79PLN |
homar / mix sałat / masło klarowane / mix sosów/ cytryna | 70PLN/100g |
homar zapiekany z sosem serowym / domowe frytki / mix sałat | 90PLN/100g |
homar obrany w całosci / foie gras / trufla / skorzonera / miód pitny / parmezan | 95PLN/100g |
homar / kawior 50g / puree kalafiorowo-migdałowe | 150PLN/100g |
tagliatelle z homarem / sos homarowy z champagne / burrata / pomidor cherry / szpinak | 80PLN/100g |
king krab cały / mix sałat / masło klarowane / mix sosów / cytryna | 150PLN/100g |
kawior z jesiotra / bliny / cytryna
10g / 99PLN
30g / 249PLN
50g / 499PLN
Cancale, Francja | 16PLN |
Aquanostra, Portugalia | 18PLN |
Best of Season, Holandia | 19PLN |
La Zelanmdaise, Holandia polecane przez Gault&Millau | 20PLN |
Oysri, Irlandia | 21PLN |
Supreme, Irlandia | 24PLN |
Zestaw 12 szt./ 24 szt. standard | 209/399PLN |
Champagne, Francja | 26PLN |
Lobster House, Irlandia | 32PLN |
Belon, Francja | 36PLN |
Tsarskaya, Francja | 38PLN |
Gillardeau, Francja | 44PLN |
Ostra Regal D’Or Selection, Francja | 46PLN |
Zestaw 12 szt./ 24 szt. premium | 399/759PLN |
mule / por / wasabi / tom kha / champagne / masło / dymka | 99PLN/ 750g |
risotto / owoce morza / szafran / parmezan | 89PLN |
krewetki 6 szt. / nduja / pomarańcza / champagne / kolendra | 139PLN |
ośmiornica / grillowana papryka / puree z marchewki i pomarańczy / chorizo espuma | 149PLN |
jesiotr / puree z pasternaku / orzech laskowy / zielone warzywa / chorizo / beurre blanc truflowy | 129PLN |
sola dover / polenta szafranowa w panko / puree z dyni / szałwia / brokuł / beurre blanc yuzu | 199PLN |
polędwica wołowa / ziemniak croissant / grzyby / marchewka baby / demi glace z figą | 169PLN |
udko z gęsi owsianej / babka ziemniaczana / kapusta czerwona / jarmuż / kasztany / dereń / rajskie jabłko / demi glace z suszonymi owocami | 99PLN |
półmisek „Lobster House” krewetki / mule / małże św. Jakuba / langustynka / ośmiorniczki baby / kalmar / vongole | 249PLN |
patera owoców morza (sugerowane dla 2 osób) krewetki/ mule / małże św. Jakuba / ośmiorniczki baby / ośmiornica / kalmary / vongole / langustynki / ostrygi | 249PLN |
fondant pistacjowy / biała czekolada / owoce sezonowe | 39PLN |
tarta / lemon curd / beza włoska | 39PLN |
tagliatelle/ parmezan / sos pomidorowy | 35PLN |
dorsz w domowej panierce / frytki / surówka z marchewki | 39PLN |
Królewska 2, 00-065 Warszawa
telefon: 731 000 847
e-mail: restauracja@lobsterhouse.pl
Godziny otwarcia:
pon. – czw.: 11:00 – 23:00
pt. – nd.: 11:00 – 00:00
Długie Pobrzeże 24, 80-888 Gdańsk
telefon: 733 000 514
e-mail: gdansk@lobsterhouse.pl
Godziny otwarcia:
pon. – czw.: 11:00 – 23:00
pt. – nd.: 11:00 – 00:00